Κάθετη γευστική δοκιμή Pithari ερυθρό / λευκό
: Θεματικός Τουρισμός / • Οινοτουρισμός / •• Γευσιγνωσία / Οινογνωσία : Ικαρία
Λεπτομέρειες καταχώρησης
-
Αριθμός καταχώρησης : 3853
-
Αναρτήθηκε: 18 Ιουλίου 2024
-
Κανονική τιμή : € 48
-
Δημογραφία: Ενήλικες
-
Περιφέρεια: Βόρειο Αιγαίο
-
Περιοχή: Ικαρία
-
Ακριβής Διεύθυνση ή Ακριβείς Συντεταγμένες GPS: ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ
-
Προβολές: 132
-
Website: Γευσιγνωσία & ξενάγηση
Περιγραφή
Ανακαλύψτε τις ποικιλίες Φωκιανό και Μπεγλέρι, δύο ποικιλίες που καλλιεργούνται από αρχαιοτάτων χρόνων στο νησί της Ικαρίας και αποτελούν σήμα κατατεθέν της περιοχής. Σε αυτή τη γευστική δοκιμή, δίνεται η δυνατότητα να αντιληφθείτε το «δυναμικό παλαίωσης» των δύο ποικιλιών, καθώς θα δοκιμάσετε τέσσερα διαφορετικά έτη από εξαιρετικά εκλεκτούς οίνους, οι οποίοι ωριμάζουν μέσα σε πιθάρια θαμμένα στη γη!
Η έννοια της παλαίωσης είναι σημαντική για τον οίνο. Η δυνατότητα του οίνου να εξελιχθεί με τον χρόνο και όχι μόνο να επιβιώσει, είναι σημάδι ποιότητας αλλά και τεχνογνωσίας ενός οινοποιού και απαιτείται υπομονή και πίστη για να μπορέσει κανείς να περιμένει να ωριμάσει ένα κρασί. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να έχετε πλήρη εικόνα της εξέλιξης του κρασιού από χρονιά σε χρονιά είναι να δοκιμάσετε πολλές χρονιές στη σειρά. Αυτή η δοκιμή ονομάζεται στον οινικό κόσμο «κάθετη» ακριβώς επειδή «κατεβαίνει» στο χρόνο, επιτρέποντάς σας να διαπιστώσετε τη μεταμόρφωση του ίδιου κρασιού με το πέρασμα των ετών.
Κάντε μια περιήγηση στο κτήμα, ξεκινώντας από το «πιθοστάσι», όπου βρίσκονται θαμμένα στη γη τα παραδοσιακά πήλινα πιθάρια ζύμωσης και παλαίωσης των κρασιών Afianes. Γνωρίστε τη μέθοδο οινοποίησης των αρχαίων Ικαριωτών και δείτε από κοντά το γρανιτένιο πατητήρι, όπου τα σταφύλια πατιούνται με τα πόδια.